Catering dietetyczny - zanim wybierzesz ...
MONIKA FRANK • dawno temu • 4 komentarzeKontynuując ostatni wątek – poniżej kilka wskazówek czym się kierować przy wyborze cateringu dietetycznego.
Wybieraj z oferty na rynku lokalnym – będziesz mieć gwarancję, że posiłki, które do ciebie trafiają są przygotowywane na świeżo. Odradzam też cateringi, które dowożą posiłki na 2–3 dni w przód. Tak długie przechowywanie powoduje, że tracą swoją wartość odżywczą.
Diety powinien opracowywać dietetyk, masz prawo sprawdzić jego kwalifikacje. Również sprawdź certyfikaty oraz upewnij się, czy posiłki są przygotowywane z dbałością o "czystość", jeśli cierpisz na alergie lub chorujesz na celiakię.
Powinieneś mieć gwarancję, że menu składa się z 5 w pełni zbilansowanych posiłków o odpowiedniej dla Ciebie kaloryczności. Umożliwi to redukcję masy ciała.
Sprawdź czy masz możliwość stałego kontaktu z pracownikiem cateringu, może być nim dietetyk, który będzie zbierał sugestie odnoście twojego zadowolenia z usługi.
Uważaj na niskie ceny! Wiadomo, że w przypadku produktów spożywczych za cenę idzie jakość. A żywienie to podstawa stanu zdrowia i dobrego samopoczucia. Średni koszt zestawu na jeden dzień od 50–70zł, jest zależny od wielkości miasta, jak również od czasu korzystania z usługi.
Pozostaje mi życzyć Tobie smacznego i owocnego korzystania z cateringu!
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze